marți, 16 aprilie 2013

# fond de ten # la roche posay

Despre tenul sensibil

Astazi vom vorbi despre tenul sensibil, despre caracteristicile lui si cum ii oferim o ingrijire optima. De asemenea, cum sa ne alegem produsele de machiaj potrivite acestuia.


Cum recunoastem tenul sensibil?

Statisticile spun ca 60% dintre persoane au tenul sensibil. Principala caracteristica a pielii sensibile este fragilitatea, aceasta este foarte subtire si cu o textura foarte fina, si reactioneaza imediat la factorii externi ( frig, soare, poluare, diete, stres)  sau la cei interni ( tratamente medicamentoase).
Daca pielea ta iti da senzatia ca tine, este delicata, fina  si se usuca extrem de repede, poti sa fii sigura ca ai de-a face cu un ten sensibil.

Cum ingrijesti tenul sensibil?

Fiind predispus la iritatii si acnee, tenul sensibil necesita o ingrijire specifica. Inainte de a vorbi despre produsele de ingrijire, v-as recomanda in primul rand sa adoptati o alimentatie echilibrata, fara junk-food si sucuri acidulate. De asemenea, sa consumati zilnic 2 litri de apa, pentru a va hidrata.
 Cat despre produsele de ingrijire, trebuie sa le alegem pe cele destinate acestui tip de ten, cum ar fi cele  fara parabeni, fara alcool si parfum. Apelati cu incredere la apa termala, lotiunea micelara si cremele fara ingrediente ce pot cauza alergii.
 Si tenul sensibil are nevoie de exfoliere, dar nu atat de des ca si cel normal. Se recomanda exfolierea o data la 14 zile, cu procedee delicate( cu ingrediente naturale). Stergeti fata cu un prosop moale si evitati frecarea excesiva ( puteti folosi si prosoape de hartie) .  De asemenea, foarte importante in rutina de ingrijire a tenului sensibil sunt si produsele de protectie solara. Folositi-le zi de zi, si cautati produsele cosmetice care le contin.
 Un ultim amanunt, dar foarte important este sa respectati termenul de valabilitate a produselor, sa folositi recipiente cu pompita si sa spalati cat mai des pensulele de machiaj.

Desi necesita o metoda de ingrijire mai speciala, tenul sensibil nu are interzis la machiaj! Trebuie doar sa alegem formule simple, care au o actiune blanda asupra tenului. Un produs de make-up important este fondul de ten , care ar trebui sa-l alegem dupa urmatoarele criterii :

  1. sa nu contina alergeni
  2. sa aiba spf
  3. sa nu se stranga in pori sau in riduri
  4. sa hidrateze sau sa matifieze, in functie de nevoile tenului
  5. sa aiba o acoperire buna, fara efect de masca


Si cum fondul de ten este atat de  important in rutina de ingrijire a tenului, cei de la Roche-Posay introduc pe piata o noua generatie de fonduri de ten destinate tenului sensibil.  Toleriane Teint  nu contine conservanti, parfum si are spf 20,si vine in 2 variante :

  1. Spuma( pentru ten gras/ mixt) cu perlita, un ingredient care are de 5 ori puterea de absorbtie a talcului si care asigura rezistenta fondului de ten in conditii de umiditate extrema sau transpiratie
  2. Hidratant (pentru ten uscat) cu acid hialuronic, un ingredient care are capacitatea de a absorbi de 1000 de ori greutatea sa in apa,oferind confort si hidratare.

Am aflat despre acestea de la Jules, si imi doresc foarte mult sa testez varianta spuma a acestui fond de ten, pentru ca am un ten mixt, cu toate problemele sale specifice.

Pe voi care va tenteaza ?
xoxo, 
Anna


Particip cu acest articol la concursul organizat  pe blogul Beauty by Jules.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Your comments make me happy !